Why?! [ePub]

by Sterjo Spasse

Penda artistike e Sterjo Spasses pershrkuan me ngjyra te mallengjyeshme jeten e nje djaloshi pesimist.Problemi i dashurise eshte pika kryesore rreth se ciles vertiten personazhet e romanit.Zakonet tona dhe vecanerisht ato te fejeses dhe te marteses jane pikturuar me saktesi te ndergjegjshme.Nuk duhet te mbetet njeri pa e kenduar kete liber helmi dhe melankolie.

"Gazeta e Korces"

"Pse"ja eshte nje roman qe del nga rrethi historik dhe nje roman i ideve ne Shqiperi.Filozofine e Gjon Zaverrit(heroit te romanit)e permbledh me mire fjala e vjeter "Me mire ndenjur se sa shtruar,me mire vdekur se sa gjalle"...Gjon Zaverri eshte nje pjelle e thjeshte e Nices,Shopenhauerit,Tolstoit.Ne filozofine e tij eshte nje tip patologjik i zhveshur nga karakteri i socialitetit.Te mos mundi njeru te dashuroje,kjo eshte nje semundje patologjike...Keshtu "Pse-ja?!"...eshte romani i mohimit qe permblidhet ne divizen" Bota e Hicit,Prej Hicit,per Hicin,Rrotullohet rreth qellimit te Hicit".Mohimi eshte filozofi e njeriut te deshtuar,sikunder eshte nje tip i deshtuar edhe Gjon Zaveri.Njeri s'mund te rroje pa nje ideal te larte.Pikerisht kur vjen te mungoje me "Pse-ra?",sa nje dite i mbyllur ne ate dhomezen e tij ne "kullen e fildishte" u ul dhe filloj te shkruaje..."

-Vangjo Nirvana"

06.09.2010

Download

FormatSourceLink
EPUBZippyShare
PDFRapidShare
TXTUploadCare
PDFFile-Upload
FB2FileStack
Back to Top