Janis den magnifika [ePub]

by Johanna Nilsson

Jag har stulit brorsans bil och nu är jag på väg norrut. Jag är sjutton år och har inget körkort, men det struntar jag i, för jag måste norrut för att hitta det ultimata. Det som jag och Emelie sa att vi skulle hitta tillsammans. Och så ska jag sörja tills ingen sorg finns kvar och det vill jag göra ifred!

Janis är så ledsen man kan vara som människa. Och arg. Arg på Emelie som svek och gjorde allt det där hemska. Eller var det Janis som svek? Hon vet inte längre, bara att Emilie spökar för henne och att hon måste fortsätta köra så långt norrut hon kan komma.

Janis den magnifika är en roman om vänskap och sorg, om att komma över det allra värsta och att hitta nya vägar i livet. Men framförallt handlar den om det där ultimata äventyret. Den prisbelönta författaren Johanna Nilsson tar oss med på en hisnande resa kantad av katastrofer och glimtar av lycka.

Sagt om boken:
"Johanna Nilsson är utan tvekan en av våra språkligt
mest skickliga författare."

Johanna Thydell, författare till bl.a I taket lyser stjärnorna

"Johanna Nilsson vet hur man skriver in flickor i historien och skapar romanfigurer
som besitter den outgrundliga förmågan att resa sig ur det mest hopplösa.”
Aftonbladet

”Johanna Nilsson skildrar Janis panikflykt efter väninnan Emelies dramatiska död i en roadmovie av suggestiva bilder av ensamhet och längtan.”
Expressen

”Nu ges läsaren möjlighet att le, ja rent av att skratta, i all bedrövelse. Vissa episoder glimmar till och visualiseras i minnet som korta filmsekvenser.”
Svenska Dagbladet

18.05.2016

Download

FormatSourceLink
EPUBZippyShare
PDFRapidShare
TXTUploadCare
PDFFile-Upload
FB2FileStack
Back to Top